Phenergan

Antihistaminer mot reisesyke og kvalme

En behandling for å lindre symptomene ved reisesyke, også mot kvalme og brekninger.

Medikamentet er mest effektiv ved behandling av reisesyke når tablettene tas før reisen, enten kvelden eller noen timer før reisen.

  • Hindrer kvalme og brekninger
  • Fungerer mot allergi og virker beroligende
  • Kan også brukes som antihistamin
  Med Klarna får du 14 dagers betalingsutsettelse, slik at du kan motta behandlingen din først og heller betale senere.

Hvorfor bør du bruke reisesyketabletter?

Reisesyke forårsaker en rekke besværlige symptomer som kan gjøre enhver reise eller ferie en ubehagelig opplevelse. Hvis du planlegger å reise med båt, bil, buss, tog eller fly kan det være betryggende å vite at du ikke kommer til å bli dårlig allerede før avreise. Det vil gjøre reisen mer avslappende slik at starten og slutten på ferien blir en behagelig affære.

Til toppen

Hvordan virker Phenergan?

Reisesyke kommer av at de visuelle signalene til hjernen ikke er de samme som balansesignalene fra det indre øret. Disse motstridene meldingene gjør at man blir kvalm og dårlig. Ved å ta en reisemedisin før avreise vil visse signaler bli blokkert, slik at det blir ekstremt liten risiko for at man blir dårlig i løpet av reisen.

Til toppen

Hvem kan bruke Phenergan?

De fleste personer som skal reise kan bruke Phenergan mot reisesyke, men noen personer vil kunne oppleve bivirkninger. Det er derfor viktig at man fyller ut konsultasjonen slik at vi kan sikre at reisesyketablettene er trygge og effektive for deg. Vær oppmerksom på at du ikke må bruke dette medikamentet dersom du er gravid eller ammende. Du bør heller ikke bruke Phenergan dersom du har problemer med nyrene, leveren, hjerte, prostata eller blodtrykket. Det er viktig at du nevner alle medikamenter du bruker, da noen medikamenter ikke bør brukes i sammenheng med Phenergan.

Til toppen

Hvordan bruker du Phenergan?

Phenergan bør helst tas før avreise for å sikre optimal beskyttelse mot reisesyke. Det er fordi fordøyelsen vil kunne påvirke når reisesyketablettene får best virkning, så ved å ta disse før avreise er man sikker på at virkestoffet har fått tid til å bli tatt opp i kroppen. Man bør ikke mikse alkohol, da dette vil gjøre at man blir trøtt. I tillegg, kan prometazin gjøre at noen personer blir mer sensitiv for sollys, så prøv å hold deg i skyggen og sørg for å få i deg nok væske på turen.

Til toppen

Kan bivirkninger forekomme?

Som med alle medikamenter kan Phenergan forårsake uønskede bivirkninger for noen. De mest vanlige bivirkningene inkluderer hodepine, tretthet, søvnforstyrrelser, forstoppelse eller diare. Dersom bivirkningene blir spesielt plagsomme eller vedvarer over lengre tid bør du kontakte din lege eller farmasøyt. Noen personer kan være allergiske mot virkestoffet promethazin, så dersom du skulle være uheldig å oppleve utslett, hevelser eller pustebesvær bør du oppsøke lege umiddelbart.

Til toppen

Hvordan legger jeg til en bestilling online?

Du må gjennomføre en kort elektronisk konsultasjon med én av våre autoriserte leger. Så fort denne konsultasjonen godkjennes, vil en resept foreskrives og videresendes til vårt apotek som sørger for at reisesyketablettene leveres til deg eller ditt nærmeste postkontor før avreise.

Til toppen
Fakta
Produktnavn: Phenergan
Aktiv ingrediens: Prometazinhydroklorid
Produsent: Manx Healthcare
Beskrivelse: Phenergan fungerer mot bevegelsessyke som typisk oppstår hvis man reise med bil, buss, tog eller båt.
Medisinsk status: Reseptbelagt
Bruksmåte: Oralt
Legemiddelform: Tabletter
Styrke: 25mg
Bruksgruppe: Kvinner og menn over 18 år som ønsker å forebygge/behandle reisesyke eller kvalme
Bruksmåte: 1 tablett første kveld, deretter 2-4 tabletter per kveld
Legemiddelgruppe:
Alkoholinntak: Kan påvirke effekten av medisinen
Ved amming: Skal ikke brukes
Ved graviditet: Skal ikke brukes
Pakninsvedlegget til Phenergan er kun gitt for informasjonsformål. For den nyeste produsentens informasjon henvises vi til emballasjen. euroClinix er ikke ansvarlig for informasjonen som vises.