Utsette mensen

Forskyv mensen når det ikke passer å få menstruasjon

Ofte får man mensen på et svært uheldig tidspunkt. Kanskje skal man på ferie, holde et viktig foredrag eller på intervju til drømmejobben? Da kan det være et svært ubehagelig øyeblikk å få mensen. Heldigvis finnes det hjelpemidler som kan utsette mensen slik at du slipper bekymringene mensen medfører.

Her på euroClinix tilbyr vi Noretisteron som er et medikament spesielt utviklet for å utsette mensen. Noretisteron imiterer det kvinnelige kjønnshormonet gestagen, såkalt progesteron. Normalt vil forekomsten av dette hormonet synke når man får bortfallsblødning slik at denne hinnen sprekker. Noretisteron sørger for at dette ikke skjer slik at du kan utsette mensen i opptil 14 dager.

Noretisteron behandling er for å utsette mensen. For å bestille dette reseptbelagte medikamentet vil du bli bedt om å gjennomføre en konfidensiell konsultasjon med en av våre autoriserte leger for å sikre at du er kvalifisert og egnet for reseptforskrivelsen. Når du har gjennomført din konsultasjon og den godkjennes av legen, vil en resept sendes direkte til vårt apotek som pakker inn og sende din behandling rett hjem til deg.


Er det mulig å utsette mensen?

Det er fullt mulig for kvinner å utsette mensen dersom det skulle være behov for det, uavhengig om du allerede bruker p-piller eller ikke. For de fleste passer det sjeldent å ha mensen, så da kan det være greit å vite at dersom man finner seg selv i omstendigheter hvor mensen er ekstra plagsom , kan man forskyve menstruasjon så lenge som opptil to uker.

Hvordan utsetter man mensen?

For kvinner som allerede bruker p-piller får man ikke eggløsning så lenge man tar pillene hver dag uten pause. Så for disse kvinnene hopper man rett og slett bare over pausepillene på p-pillebrettet for å utsette mensen.

For kvinner som ikke bruker p-piller kan man fortsatt utsette mensen uten store bekymringer. Det reseptbelagte medikamentet Noretisteron er spesielt utviklet for kvinner som ikke ønsker menstruasjonsblødning hver måned eller som av ulike grunner ønsker å forskyve menstruasjonen.

For å utsette mensen med Noretisteron bør du begynne behandlingen senest 3 dager før ventet blødning. Det er derfor viktig at man har regelmessig menstruasjon, fordi man er avhengig av å vite når man får mensen. Man kan forvente at blødningen vil komme tilbake et par dager etter man har avsluttet behandlingen. Som oftest tar det rundt 3-4 dager før man får mensen etter man slutter å ta tablettene.

Hva skjer når man utsetter mensen?

Noretisteron er en syntetisk variant av det kvinnelige kjønnshormonet gestagen, eller såkalt progesteron. Det er gestagen som opprettholder livmorslimhinnen i perioder hvor man ikke har menstruasjon. Normalt vil forekomsten av dette hormonet synke når man får bortfallsblødning slik at denne hinnen sprekker. Når kroppen ikke produserer gestagen kan man tilføre kroppen Noretisteron etterligner de naturlige prosessene til gestagen som sørger for at livmorslimhinnen holdes inntakt og du ikke får bortfallsblødning.

Kan det være skadelig å utsette mensen?

Det er ikke skadelig å utsette mensen, men hvorvidt man bør gjøre dette over lengre tid er omstridt. Man kan med dette medikamentet utsette mensen så lenge man ønsker, men generelt frarådes det å utsette mensen i mer enn to uker.

Kan jeg kjøpe behandlinger som utsetter mensen online?

Noretisteron er et reseptbelagt medikament, for å sikre at du er egnet for behandlingen vil du bli bedt om å gjennom føre en konsultasjon med én av våre autoriserte leger. Denne konsultasjonen er helt konfidensiell og gratis. Når en av våre leger har godkjent foreskrivelsen av resept vil denne sendes videre til vårt registrerte apotek som sørger for at medikamentet pakkes og leveres rett hjem til deg.