Testosteron øker sexlyst hos menn

Skrevet av : Christian W. | Publisert : 02/05/2012 | Kategori : Menns Helse | Kommentarer
Testosteron for bedre potens

Det mannlige kjønnshormonet testosteron kan gjøre underverker for menn med lite energi, lav sexlyst og dårlig forbrenning.

De siste årene har etterspørselen etter hormonbehandlinger økt enormt. Menn som sliter med lav sexlyst og dårlig potens sjekker seg nå for lavt testosteron for å se om det kan være årsaken til problemet.

Testosteron er et hormon som finnes både hos menn og kvinner. Hos menn produsere det i mye større mengder, som gir blant annet mannlig kroppsbehåring, dyp stemme og sterke muskler. Riktig mengde holder også sexlysten på et normalt nivå. Lav nivå av testosteron kan påvirke menns helse på flere måter. Blant annet at seksuallysten faller og ved ekstremt lavt nivå kan menn oppleve erektil dysfunksjon. Mengden som kreves for å opprettholde sexlysten, kroppsvekt og fettmassen variere mye blant menn.

Stor satsning på behandlinger

Eli Lilly som også produserer potenspillen Cialis, tilbyr testosteron behandlingen Axiron. Dette er en krem som man smøres kun i armhulen hver dag, slik som en deodorant. En annen testosteronbehandling er Androgel fra Abbott Labratories som er en gelebehandling som smøres inn i huden. Som et resultat av disse store satsningene på hormonbehandlinger er det blitt åpnet en rekke nye klinikker som spesialiserer seg på dette feltet for å møte den store etterspørselen for testosteron.

Kan gi svært uheldige bivirkninger

Som når behandlingene for impotens er tilgjengelig er fremdeles mange skeptiske til bivirkningene av ulike medikamenter. Samme gjelder disse preparatene. Det advares blant annet at behandlingen kan føre til leverskader, økt risiko for blodpropp og redusert forplantningsevne.

Det stilles derfor strenge krav for at man skal få en testosteronbehandling. Man må blant annet ha fått påvist lavt testosteron, som vil i de fleste tilfeller si at man har under 300 nanogram per desiliter. Dette kan fastlegen diagnostiseres ved en enkel blodprøve.

Individuelle symptomer gir ofte ikke mistanke om lavt testosteron, men dersom ser hele sykdomsbilde kan det være at disse sammenlagt kan tyde på dårlig testosteronproduksjon. Symptomene kan også utvikle seg over tid, slik at man skiller disse fra hverandre og mottar symptomatisk behandling for de ulike. Hvis flere eller alle disse symptomene forekommer kan det være grunnlag for å teste seg:

  • Redusert sexlyst
  • Ereksjonssvikt eller ereksjonsproblemer
  • Lavt energinivå
  • Hårtap eller mindre hårvekst
  • Depresjon eller irritabilitet
  • Vektøkning eller økt fett rundt magen
  • Redusert beintetthet
  • Redusert muskelmasse

Dersom du opplever noen av disse symptomene kan det være forårsaket av lav testosteronproduksjon eller andre alvorlige helsetilstander, så ikke ignorer dem. Ta kontakt med din fastlege for videre samtale for råd og veiledning.

Skriv en kommentar

Ditt navn:*
Email:
Kommentar:*
 
Følg oss på:
Anbefalte nettsteder MedlinePlus

Trusted health information for you by the National Institute of Health.